TICA TGM Ässä


Nimi: TICA TGM Ässä
Syntymäaika: 3.7.2009
Sukupuoli: Uros (kastroitu 8.12.2009)
Rotu: Lyhytkarvainen kotikissa
Väri: Musta harlekiini
Mikrosiru: Kyllä

Ässä on rescuekissa, joka tuli meille 4,5 viikon ikäisenä. Ässä oli tosi pieni ja laiha, kylkiluut pystyi laskemaan ihan vain kissaa katsomalla. Kissojen emonmaidonvastikkeella ja laadukkailla penturuoilla Ässän paino saatiin nopeasti nousemaan ja pennun kunto muuttui parempaan suuntaan. Vielä 12-viikkoisena Ässä olisi välttämättä halunnut juoda tuttipullosta.

Ässä on aina ollut omasta mielestään ihan ässä kaikessa. Tältä kissalta sujuu puuha kuin puuha ja Ässä osallistuu hyvin mielellään kaikkeen. Ässä tuntee myös nimen Ässä-Perkele - ja naapurit mahdollisesti luulevat, että meillä on kissa nimeltä Perkele. Olen mm. päällystänyt parvekkeella olevaa kissojen kiipeilyhyllyä narulla Ässän kanssa. Ässä roikkui narun toisessa päässä kun yritin kieputtaa narua tolpan ympäri. Ässä yritti ottaa pöydältä naulat joilla aioin kiinnittää narun tolppiin. Ässä myös ehti varastamaan naulapurkin kannen eikä kantta koskaan löytynyt. Tämä kertoo hyvin paljon siitä, millainen kissa on kyseessä.

Ässä osaa noutaa leluja. Kaikki lähti siitä, kun Jari halusi kokeilla oppiiko kissa noutamaan. No, oppihan se. Ässällä on valkoinen rapiseva hiiri, joka on Maailman Paras Noutolelu. Jostain syystä tämä hiiri takavarikoidaan yöksi... Joitakin kertoja olemme erehtyneet heittämään Ässän sänkyyn tuoman hiiren yöllä ja siitähän sitten alkaakin hauska leikki, kun Ässä luulee että leikitään hiiren noutamista.

Pää on aina ollut Ässälle ongelma. Harvassa ovat ne paikat, joissa Ässä EI ole ollut päästään jumissa. Vielä nykyäänkin Ässä työntää välillä päänsä sohvan alle ja jää jumiin, ilmeisesti Ässää harmittaa kun Ninja mahtuu sohvan alle mutta Ässä ei.

Ässä on käynyt jonkin verran kissanäyttelyissä, mutta viettää tällä hetkellä näyttelytaukoa. Ässä stressaantuu nykyään hirveän helposti kaikesta muusta paitsi muista kissoista. Ennen niin kovasti valjasulkoilua rakastanut Ässä on ihan kauhuissaan ulkona, mitään syytä moiselle käytökselle emme ole keksineet, sillä Ässä ei ole esim. pelästynyt mitään ulkoillessaan. Naapurista kuuluvat humalaisten äänet saavat Ässän aivan vauhkoksi ja naapurista kuuluva musiikki saa Ässän vatsan menemään täydellisen sekaisin. Yritämme ahkerasti tehdä töitä, jotta saisimme Ässän taas omaksi rennoksi itsekseen.

Ässästä oli tarkoitus tulla terapiakissa, mutta yhtäkkinen useista asioista stressaaminen muutti suunnitelmia. Ehkä Ässästä vielä joskus tuleekin terapiakissa, kuka tietää. Tällä hetkellä Ässä ei kuitenkaan voi tehdä terapiakissan töitä.

Ässä on rekisteröity Jenkkeihin TICA-nimiseen kattojärjestöön. TICA-näyttelyissä käymällä Ässä on saavuttanut tittelin Triple Grandmaster, näillä näkymin emme ole yrittämässä Ässälle korkeampia titteleitä.

Ässä on kissoistamme kaikkein lihaksikkain, lihasmassa todella näkyy päällepäin. Ässä on kookas ja lihaksikas poika, yli 7 kg täyttä kissaa.

Vuoden 2014 syksyllä Ässä muutti vanhempieni luo. Ässä on stressikissa, joka stressasi äärettömän paljon naapurista kuuluvia ääniä eikä muuttaminen uuteen asuntoon tuonut tilanteeseen toivottua helpotusta. Ässä asui jonkin aikaa anoppini ja appiukkoni luona maalla ja kaikki meni siellä hyvin, kunnes naapurin koira oli päässyt karkuun ja yritti syöksyä kissojen ulkotarhaan Ässän ollessa siellä. Ässä alkoi taas stressata aivan kaikkea. Päätimme vielä kokeilla, josko Ässän stressi laantuisi vanhempieni luona vaikka he asuvatkin kerrostalossa. Kokeilusta tuli pysyvä ratkaisu Ässän muututtua täysin stressittömäksi. Olin ajatellut kokeilevani Ässän kanssa vielä uudestaan eloa täällä meillä, mutta kun kokeilu vanhempieni luona sujui niin hyvin, päätin, että Ässä saa jäädä asumaan Porvooseen.

4,5 viikon ikäinen Ässä ensimmäistä päivää uudessa kodissa

Ässä tutkimassa isovanhempieni pihalla olevia kukkia

Name: TICA TGM Ässä
Born: 3.7.2009
Sex: Male (neutered 8.12.2009)
Breed: Shorthaired housecat
Color: Black  harlequin
Microchip: Yes

Ässä lives with my parents in Porvoo. He's a very big boy who think he's not a big cat :) The color is very beautiful: black parts are deep black and white parts are clean white. I especially love Ässä's black nose.

Ässä is Finnish rescuecat. He came to us when he was only 4 weeks old. Ässä's father is also Ässä's grandfather and there is also siamese in Ässä's family tree - and I'm not proud of that. If you look Ässä, you can see some siamese feature. But when you hear Ässä talking you hear like siamese talking.

Lovely, beautiful boy :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti