Vesku


Nimi: Vesku Jokinen
Syntymäaika: 13.5.2014
Sukupuoli: Uros (kastroitu 22.12.2014)
Rotu: Lyhytkarvainen kotikissa
Väri: Kilpikonnatäplikäsvalkoinen
Mikrosiru: Kyllä

Vuoden 2014 kesällä Karvavarpaiden joukkoja tuli vahvistamaan eestipoika Vesku. Vesku on virolainen rescuekissa, sanomattakin lienee selvää, että olemme menettäneet sydämemme virolaisille rescuekissoille. Yli 13 vuotta olen hokenut, että rakastan kilpparikissoja, mutta kun tykkään enemmän kollipojista. Niin, ja että kun vastaan tulee kilpparivärinen uros niin ostan sen välittömästi - etenkin jos kyseessä on kotikissa. Kohtalo puuttui peliin ja etsiessäni ystävälleni sopivaa kissaa lyösin kuvan Veskusta - kilpparivärisestä rescuekissapojasta. No, oliko vaihtoehtoja? Eipä niin. Otin koodia Viroon (jälleen kerran) ja pian olimmekin jo hakemassa Veskua kotiin.

Vesku on nimetty suosikkibändini Klamydian laulajan Vesa "Vesku" Jokisen mukaan. Vuodesta 2003 olen tiennyt, että meille joskus tulee kissa nimeltä Vesku. Tässä hän nyt sitten on :) Uroskissan ei pitäisi olla kilpikonnavärinen, koska väri on sukupuolisidonnainen. Vain noin yksi tuhannesta kilpparivärisestä kissasta on uros. Jokisen Vesku on mies, joka uskaltaa olla oma itsensä. Meidän Vesku on kissa, joka uskaltaa olla oma itsensä - ei siis ollut vaikea päätös nimen suhteen.

Vesku rakastaa laulamista ja on pitää kovasti omasta äänestään. Emme päässeet Tallinnan A-terminaalia pidemmälle kun Vesku jo avasi äänensä ja varasti kaikkien ihmisten huomion huutamalla kurkku suorana suoraa huutoa kuljetusboxissaan. Laivalla Vesku sentään oli hiljaa, mutta autossa laulamisesta on tullut Veskulle suorastaan traditio. Edes parin tunnin automatka ei saa Veskua hiljaiseksi vaan kissa laulaa kotipihalta määränpäähän saakka ja laulu jatkuu kotimatkalla. Vesku kuitenkin matkustaa mielellään ja on aina lähdössä mukaan kun huomaa, että nyt lähdetään jonnekin.

Vesku on ihan hulluna ihmisiin. Pelkkä ihmisen näkeminen saa Veskun V8:n käynnistymään ja hurina ei ota loppuakseen millään. Eläinlääkärissä Vesku tepastelee pitkin pöytää, puskee lääkäriä ja kehrää. Meille tulevat vieraat saavat heti osansa Veskun loppumattomasta rakkaudesta. On täysin merkityksetöntä onko ihminen lapsi vai aikuinen, tyttö vai poika, mies vai nainen... Vesku rakastaa kaikkia ihan yhtä paljon.

Veskua tullaan näkemään kissanäyttelyissä. Muutamassa näyttelyssä Vesku on jo pyörähtänytkin ja myös tätä touhua Vesku rakastaa täysillä. Ensimmäisessä näyttelyssään neljän kuukauden ikäisenä Vesku räjäytti potin ja voitti veteraani-ikäisen lyhytkarvauros Ukon ja pääsi paneeliin. Paneelissa äänet menivät tasan ja ratkaiseva tuomariääni sitten meni meidän Ninjalle. Ensimmäisessä CFA-näyttelyssään Vesku voitti kuudesta finaalikehästä kolme - ei hullumpi suoritus sekään.

Kiitos Katrinille Viroon tästä ihanasta laulavasta pienestä miehestä :)

Name: Vesku
Born: 13.5.2014
Sex: Male (neutered 22.12.2014)
Breed: Shorthaired housecat
Color: Tortie spotted tabby & white
Microchip: Yes

Yes, Vesku is really a tortie male :) Our little treasure. In year 2001 I said to Jari that I like very much tortie cats but I prefer boys. So Jari said I can buy a tortie male if I found that kind of cat. In year 2014 I sent to Jari a message: Honey, I've found a cat to us. Jari said we have so many cats that we don't take more. I asked if Jari remember what he promised 13 years earlier and he said "No, it's not possible that you have found tortie male!". But it was and so we took Vesku :)

Vesku is super funny guy. He loves his own voice. He loves it so much that he sings every time in the car - he likes to be in the car, he has no problems with that. Vesku is quite small boy but Vesku's voice... it's not so small :) Vesku is very active guy who loves to play and run and run and play.

Thank you Katrin, Vesku is so super and so perfect! Our lovely little heavyrock-singer :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti