Hertta


Nimi: Hertta
Syntymäaika: 11.10.2012
Sukupuoli: Naaras (steriloitu 18.6.2013)
Rotu: Pitkäkarvainen kotikissa
Väri: Ruskeatiikeri
Mikrosiru: Kyllä

Hertta - tai Prinsessa Hertta Herttainen kuten Hertan koko nimi kuuluu - on toinen virolainen rescuekissamme. Bongasin Hertan Kassiabin sivuilta vuoden 2012 syksyllä. Tarkoitus ei ollut hankkia kuudetta kissaa, mutta Hertan kuvissa oli jotain vastustamatonta. Lähetin Hertan kotihoitajalle kyselyn Hertasta ja pian huomasinkin jo varanneeni Hertan meille.

Hertta on siis kotoisin Virosta, tarkemmin sanottuna Setomaalta. Hertta on haettu pois paikasta, jossa oli paljon kissoja. Hieman poikkeuksellista tässä on se, että Hertta on todella sosiaalinen ja rakastaa ihmisiä. Yleensä tällaisista paikoista tulleet kissat ovat arkoja ihmisten suhteen.

Hertta on pentuna kuitenkin kokenut kovia ja käynyt hyvin lähellä kuolemaa. Syöminen on aina ollut Hertalle toisarvoinen juttu ja meille tultuaan Hertta ei muutamaan päivään suostunut syömään juuri mitään. Kunnes sitten löytyi niin herkullinen ruoka, ettei Hertta voinut vastustaa sitä. Nykyään Hertta kyllä muistaa syödä ja jää usein vielä pesemään ruokakupit muiden kissojen jäljiltä. Toisaalta Hertta helposti keskeyttää ruokailun ja lähtee vaikkapa lelun perään.

Hertta on hyvin pienikokoinen ja siroluustoinen kissa. Niin eläinlääkärit kuin tuomaritkin ovat todenneet Hertan olevan poikkeuksellisen feminiininen kissa eikä Hertan sukupuolesta kuulemma voi erehtyä. Pelkästään Hertan kävelytyyli on niin tyttömäinen, että se huvittaa monia ihmisiä.

Hertalle taikasana on juusto. Ei ole mitään merkitystä sillä, mitä juustoa juusto sattuu olemaan. Kaikki kelpaa. Myös yrteillä maustetut juustot ja tuorejuustot. Mikään muu ei ole niin suurta herkkua kuin juusto.

Luonteeltaan Hertta on hurmaava ja nimi sopii kissalle kuin nenä päähän: Hertta todella on herttainen. Hertta on kietonut pauloihinsa kaikki muut kissamme ja tulee loistavasti toimeen kaikkien kissojen kanssa.

Kiitos Marelle Viroon tästä aivan ihanasta tytöstä!

Name: Hertta
Born: 11.10.2012
Sex: Female (spayed 18.6.2013)
Breed: Longhaired housecat
Color: Brown mackerel tabby
Micorchip: Yes

Hertta is like her name: sweetheart. She is quite small and very feminine. Coat color is very, very dark and stripes are deep black. Hertta loves cheese, no matter what kind of cheese, it's delicious :)

Hertta is an Estonian rescuecat, found from Setomaa. So she's almost a Russian cat :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti