TICA RW SGM Peku DSM


Nimi: TICA RW SGM Peku DSM
Syntymäaika: 17.4.2002
Kuollut: 3.8.2017 (sydämen rappeuma)
Sukupuoli: Uros (kastroitu 17.2.2003)
Rotu: Pitkäkarvainen kotikissa
Väri: Mustavalkoinen
Mikrosiru: Kyllä

Peku oli pentueen ainut pitkäkarvainen ja ainut uros eikä sitä kukaan halunnut. Kävimme katsomassa Pekua ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Muiden pentujen telmiessä keskenään Peku nökötti yksin pentulaatikossa. Kun nostimme Pekun syliin, se alkoi heti kehrätä hirmuisesti ja kun tuli aika laittaa Peku takaisin pentulaatikkoon, se alkoi itkeä surkeasti peräämme. Noin kuukauden kuluttua sitten haimme tämän karvapallon kotiimme sen tultua luovutusikään.

Peku tuli meille 900 gramman painoisena pienenä tirriäisenä. Ajattelimme, että se syö meidät perikatoon kun ruokaa kului reilusti toista kiloa joka päivä. Peku söi päivässä yhden 12 annospussin laatikon purkkiruokaa ja siihen lisäksi vielä lihaa ja kuivaruokaa. Nykyään Peku ei ole mitenkään erityisen suuriruokainen vaikka onkin kookas kissa (painaa n. 7,5 kg täydessä turkissa kesällä, talvella paino liikkuu 6,5 kg tietämillä).

Pentuna Pekulla oli paljon matoja, meni puoli vuotta ennen kuin pääsimme madoista eroon. Pekulla on myös erittäin herkkä vatsa ja vuosien saatossa Pekulle puhkesi paha vehnäallergia. Allergia on vienyt Pekun niin heikkoon kuntoon, että jouduimme pieneläinklinikalle tiputukseen pariksi tunniksi. 4 euron ruokapussille tulikin hintaa 400 euroa - ei kannattanut uskoa kuivaruoan edustajaa joka väitti ettei kyseinen ruoka ole edes missään kosketuksissa vehnän kanssa.

Peku aloitti näyttelyuransa itsenäisyyspäivänä 6.12.2003 kotikissanäyttelyssä. Sijoitus oli silloin 7. Nyt Peku on saavuttanut lähes kaiken mitä kotikissa voi näyttelyissä saavuttaa, enää puuttuvat SW- (Scandinavian Winner) ja WW- (World Winner) tittelit. Peku on ollut kymmeniä kertoja värin paras kotikissanäyttelyssä, toistakymmentä kertaa tuomarin paras niin kotikissa- kuin rotukissanäyttelyssäkin, voittanut useaan kertaan moninkertaisen maailmanvoittajakotikissan... Yksi suurimmista saavutuksista tuli 29.7.2012 Espoossa rotukissanäyttelyssä, kun Peku oli koko näyttelyn paras kotikissa kaikilla tuomariäänillä. Vastassa oli lyhytkarvainen kotikissa ja on todella harvinaista, että pitkäkarvainen kotikissa voittaa lyhytkarvaisen - puhumattakaan, että voittaa sen kaikilla tuomariäänillä. Kun kissalla vielä oli tuolloin ikää yli 10 vuotta, en voi kuin olla todella ylpeä kissastani. Emme toki käy näyttelyissä menestyksen takia vaan siksi, että se on hauska harrastus ja pyrimme sillä tavoin nostamaan kotikissojen arvostusta ja levittämään tietoa kotikissoista sekä löytökissatoiminnasta.

Peku on rekisteröity Jenkkeihin TICA-nimiseen kattojärjestöön. TICA-näyttelyissäkin Peku on käynyt ja todella nopeasti Peku saavutti korkeimman tittelin mitä kotikissa voi TICA:ssa saavuttaa: Supreme Grandmaster. Siihen tarvitaan lukuisia voittoja näyttelyissä ja kissan pitää olla myös vähintään kerran koko näyttelyn paras kotikissa. Peku saavutti tämän tittelin alle vuodessa ja ensimmäisenä pitkäkarvaisena kotikissana Suomessa. Kaiken kaikkiaan Peku oli kolmas suomalainen kotikissa, joka tämän tittelin saavutti. TICA:ssa on kotikissoille kuusi titteliä: Master, Grand Master, Double Grandmaster, Triple Grandmaster, Quadruple Grandmaster ja Supreme Grandmaster.

Peku on myös moninkertainen vuoden kissa eri yhdistyksissä. Vuoden kissa -titteli ansaitaan pärjäämällä näyttelyissä.

Luonteeltaan Peku on maailman kiltein nallekarhu, vaikka ulkonäkö ilmeisesti antaa olettaa jotakin muuta. Peku rakastaa kissanpentuja ja leikkii mielellään muiden kissojen kanssa. Ikä ei vielä paina, leluista innostutaan aivan kuten pentuna ja vauhtia ei todellakaan tältä kissalta puutu.

Peku on Elämäni Kissa, sellainen ettei toista samanlaista tule koskaan. Pekulla on aina aivan erityinen paikka sydämessäni. Peku on kissa, jonka kanssa pystyn kommunikoimaan täydellisesti ja ymmärrämme toisiamme. Peku on niin kiintynyt minuun, ettei ole ollenkaan tyytyväinen jos jää kotiin vain Jarin kanssa vaan kuulemma makaa eteisessä ulko-oven edessä ja odottaa milloin tulen kotiin.

Pekun sairastuminen ja kuolema tuli yllättäen, ilman varoitusta. Peku ehti sairastaa sydämen rappeumaa kolme viikkoa. 3.8.2017 myöhään illalla Peku lähti luotamme Tammiston eläinsairaalassa. 7.8.2017 Peku tuli takaisin kotiin tuhkauurnassa, joka on meillä on kunniapaikalla. Tuhkauurnan edessä on palanut ledtuikku jatkuvasti siitä lähtien kun saimme uurnan kotiin.

13-viikkoinen Peku uudessa kodissa

Ikä ei vielä 10-vuotiasta paina

Name: TICA RW SGM Peku DSM
Born: 17.4.2002
Dead: 3.8.2017
Sex: Male (neutered 17.2.2003)
Breed: Longhaired housecat
Color: Black & white
Microchip: Yes 

Peku was my first longhaired cat. He was super friendly big teddybear. Peku was also a real show gentleman, he loved catshows. Peku was 3rd housecat in Finland who earned TICA Supreme GrandMaster -title and 1st longhaired housecat in Finland who earned this title.

Peku earned DSM-title in FIFé when he was 13 years old - so super boy :)

Peku got heart failure in summer 2017. It was totally shock to us! Cat who always was very health and suddenly he was very sick. After 3 weeks Peku passed away in animal hospital. I'll always love this cat so deep! Peku was the cat of my life, cat you can have only once in a alifetime. 

1 kommentti: