TICA QGM Kelmi


Nimi: Kelmi
Syntymäaika: 1.8.2013
Sukupuoli: Uros (kastroitu 14.4.2014)
Rotu: Pitkäkarvainen kotikissa
Väri: Mustavalkoinen
Mikrosiru: Kyllä

Kelmi, tuo jatkuvasti kehräävä ja puskeva hyväntuulen kissa. Neljäs virolainen rescuekissamme. Näin Kelmistä kuvan Traksin kotihoitopaikan blogissa vuoden 2013 syksyllä ja niinhän siinä kävi, että sydän heitti pari volttia ja jalat menivät alta hetkessä. Kelmi varattiin meille ja isänpäivänä poika tuli kotiin. Kelmin kotimatka on varmasti ikimuistoinen, sen verran hurja merenkäynti sille päivälle sattui.

Kelmi on löydetty Mustamäen alueelta sisarustensa kanssa. Kaiken kaikkiaan kissalapsosia oli kuusi, viisi saatiin loukutettua ja Kelmi oli loukutetuista neljäs. Kuudes saatiin loukutettua vasta vuoden 2014 maaliskuussa. Aluksi Kelmi oli kotihoitopaikassa pieni vierivä karvapallo, joka nopeasti katosi ihmisen nähdessään. Sitten Kelmi keksi juoksemisen jalon taidon. Kelmi on kissoistamme kaikkein kovin juoksija, joka ilta Kelmi lenkkeilee pitkin asuntoa ja juoksee niin ettei ehdi kunnolla kääntyä kurveissa.

Kelmi on iloinen pieni mies. No okei, ei ehkä enää ihan niin pieni. Ei ole mitään merkitystä sillä, onko ihminen Kelmille entuudestaan tuttu vai ei. Puskea pitää joka tapauksessa. Ventovieraitakin Kelmi menee puskemaan, mutta vasta kun on saanut siihen luvan. Varsin hyväkäytöksinen frakkipukuinen herrasmies siis.

Kelmi tietää, mitä tapahtuu kun jääkaapin ovi aukeaa. Silloin saa kinkkua. Kelmi syö kaksi viipaletta kinkkua siinä ajassa kun Traks syö yhden viipaleen. Kelmi on meidän maitopoika. Maitotuote kuin maitotuote, Kelmin pitää saada ainakin maistaa. Silmät kiinni Kelmi juo maitoa. Kermaviili on ihan huippuhyvää ja kermaa pitää saada aina kun on mahdollisuus. Piimälasilla käydään heti kun lasille kääntää selkänsä.

Kelmiä tullaan näkemään myös kissanäyttelyissä ja onpa Kelmi tehnyt historiallisen tempun heti ensimmäisessä arvostelunäyttelyssään. 7 kuukauden ikäinen Kelmi nimittäin voitti moninkertaisen maailmanvoittajakotikissan, pitkäkarvaisen komean Jeremiaksen. Todella, todella harvoin näin nuori kotikissa pärjää veteraani-ikäiselle. Vaan Kelmipä pärjäsi!

Jälleen suuret kiitokset Marjulle Viroon vallan mainiosta kissapojasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti