torstai 3. maaliskuuta 2011

Sukupuolierot

Jos haluat asuntoosi ripauksen harmoniaa ja runsaasti älykkyyttä, hanki tyttökissa. Et varmasti tule pettymään :) Sen sijaan saatat kyllä saada harmaita hiuksia ja repiä useammatkin pelihousut yrittäessäsi olla fiksumpi kuin tuo suloinen kaunotar, jolla silkkihansikkaiden sijaan yllättävän usein onkin piikkihansikkaat.

Olen vakaasti sitä mieltä, että tyttökissat ovat maailman älykkäimpiä eläimiä. Ne ovat pohdiskelevia eivätkä ne tee mitään turhan takia. Ai et usko vai? Okei, muutama esimerkki sitten kehiin.

Laku tietää, että roskiskaappiin EI ole kissoilla mitään asiaa. Laku myös osaa avata kaikki ovet jotka eivät ole lukossa. Niinpä Laku hetken tuumaili, avasi roskiskaapin oven ja odotti että Peku menee kaappiin. Tämän jälkeen Laku pamautti oven kiinni ja säntäsi kertomaan meille, miten Peku on roskiskaapissa vaikkei sinne saa mennä. Hirveellä tohinalla piti olkkariin tulla selittämään jotain ja saada meidät molemmat lähtemään keittiöön. Eikä Laku tehnyt tätä meidän ensimmäisessä asunnossa ihan paria kertaa vaan useita kymmeniä kertoja. Joka kerta se näytti yhtä vahingoniloiselta kun ovi avattiin ja Peku tuli iloisena kaapista ulos. Joka kerta Laku näytti yhtä pettyneeltä kun Peku ei saanutkaan toruja.

Otin kissat mukaan katsomaan uutta asuntoa kun vasta murto-osa tavaroista oli muutettu. Laku pähkäili hetken aikaa eteisessä, avasi sitten järjestelmällisesti jokaisen kaapinoven ja totesi kaapin tyhjäksi - ja sulki ovet perässään. Sama juttu makuuhuoneessa ja keittiössä. Keittiössä Laku kävi läpi myös kaikki laatikot. Sen jälkeen Laku ei koskaan tuossa asunnossa avannut kaappien ovia tai keittiön laatikoita - miks niitä pitäis availla kun ei niissä kuitenkaan ole mitään :) Kukaan ei muistanut kertoa Lakulle, että kyllä niihin kaappeihin ja laatikoihin oikeesti tuli tavaraa.

Edellisessä asunnossa meillä oli kissojen ruokakupit tiskipöydällä. Laku on yösyöpöttelijä ja joka yö kun rouva kävi syömässä, se sytytti keittiöön valot ja sammutti ne lähtiessään. Ensalkuun heräsin ja säikähdin aina kun keittiöön keskellä yötä sytytettiin valot, mutta ajan mittaan totuin tuohon(kin) Lakun tapaan. Laku tosin on säikäyttäynyt meidät toooooosi pahasti tuolla valot päälle! -taidollaan. Katottiin kauhuleffaa pimeässä ja Laku keksi sytyttää valot. Ei se leffa ollut pelottava, mutta se valojen yhtäkkinen päälle laittaminen oli kieltämättä aika karmivaa ja me Jarin kanssa pompattiin melko komeesti :) Lakulla oli ihan varmasti hauskaa.

Niin ikään edellisessä asunnossa Lakulla oli tapana juoda suoraan vesihanasta. Laku kehitteli ihan oman juttunsa: se opetteli avaamaan ja sulkemaan vesihanan. Peku oppi matkimalla Lakua avaamaan hanan, muttei koskaan sulkemaan. Niinpä Laku sitten kulki Pekun perässä ja sulki auki jätetyn vesihanan.

Jos taas haluat asuntoosi aimo annoksen huumoria ja reilusti vauhtia, hanki poikakissa. Ainakin meillä on kaksi kollia, jotka ihan selkeesti on synnynnäisiä pellejä. Peku ja Ässä tekee ihan mitä vaan että niille nauretaan. Pekulla on vielä oma bravuuri: kun sille nauraa, se alkaa kieriä lattialla tai tuolissa ihan kuin olis tikahtua itsekin nauruun. Peku harrastaa myös ilmeilyä. Jos oon huonolla tuulella, Peku tulee mun naaman eteen ja läväyttää Lauri Tähkä -ilmeensä. Peku tietää, että mä en mitenkään voi olla nauramatta kun se lauritähkäilee :)

Niin ja sitä vauhtia, sitä kyllä piisaa! On ihan hirveen hauskaa juosta vaan päättömästi ympäri kämppää, välillä potkaista eteisen ovesta vauhtia ja taas juosta hurrrrrjaa vauhtia olkkariin, sohvan kautta kiipeilypuuhun ja sieltä sitten taas jonnekin muualle. Tytöt ei meillä koskaan juokse niin mielipuolisesti kuin pojat.

Kolleissa on kyllä se riski, että ovat liiankin vitsikkäitä. Meillä meinaan harrastetaan leikkiä nimeltä mamma katuun hinnalla millä hyvänsä. Mä johdan vielä toistaiseksi, mutta en tiedä miten kauan. Lähes päivittäin Peku tai Ässä jemmaa kovan pallon maton alle niin, että mä meinaan lentää mahtavasti kun astun siihen päälle. Välillä jäädään nurkan taakse kytikselle, jotta josko se mamma nyt kolahtais laminaattiin. Toinen varma keino saada mamma menettämään tasapaino on juosta kahden kollin voimin jalkoihin. Toinen toisesta suunnasta ja toinen toisesta. Ai että mä olen sen miljoona kertaa hakenut seinistä tukea ton takia :)

Tytöt ei meillä myöskään leiki hengellään syöksymällä tuolin/sohvan/sängyn ja istuvan ihmisen hanurin väliin ihan viime hetkellä. Poikien mielestä se on kauhean hauska leikki. Joku kaunis päivä jompi kumpi vielä ihan oikeesti jää alle.

Toisaalta, jos haluat että kotona on feng shui kondiksessa, kannattaa ehdottomasti hankkia sekä tyttö- että poikakissa. Tietysti mieluiten useampi yksilö kumpaakin sukupuolta niin pääsee noi ominaisuudet paremmin oikeuksiinsa :)

(Siirretty vanhasta blogista tähän, julkaistu alunperin 7.11.2010)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti